Bakanlıktan kaşar peynir kararı

19-07-2024 01:07
Bakanlıktan kaşar peynir kararı
Bu çerçevede, özellikle kaşar peynirlerindeki duruma odaklanılmış durumda. Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği'ne göre, kaşar peynirlerinde fosfat ve sitrat içeren eritme tuzlarının kullanımı yasaklanmış durumda. Ancak işlenmiş peynirlerde belirlenen sınırlar içinde bu tuzların kullanımına izin veriliyor.

Kaşar peyniri olarak satılan ürünlerde fosfat ve sitrat tuzlarının tespiti için yeni analiz yöntemleri geliştirilmiş durumda.

Bu yöntemler, fosfat tuzlarının tespiti için fosfor ve azot oranını, sitrat tuzlarının tespiti için ise kuru madde içindeki sitrik asit oranını temel alıyor.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde, kontrollü koşullarda hem eritme tuzları ilavesi yapılan hem de yapılmayan kaşar peynirleri kullanılmış durumda.

Analizler, fosfat tuzlarının tespiti için fosfor ve azot oranlarıyla, sitrat tuzlarının tespiti için kuru madde içindeki sitrik asit oranlarıyla yapılacak.

Bu analizlerin yapılabilmesi için belirlenen laboratuvarlarda validasyon ve verifikasyon çalışmaları eylül ayının sonuna kadar tamamlanacak.

Bu yeni yöntemler, kaşar peynirlerindeki fosfat ve sitrat tuzlarının tespitini daha etkin bir şekilde sağlayarak, tüketici sağlığının korunmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bakanliktan-kasar-peynir-karari-marketlerde-meger-kasar-diye-satiliyormus-818549h.htm?page=10









Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.